18 Nisan 2013 Perşembe

Damla Sakızlı Kahve Yapımı


Damla Sakızlı Kahve Yapımı

 
Öncelikle sakızı havanda dövmek ve kahve pişirmek  için hazır hale getirmek gerekiyor. Burada bir püf nokta var. Eğer sakızı çok küçük parçalara kadar döverseniz ve adeta un haline getirirseniz kahvenizde sadece aromasını hissedersiniz. Ancak sakızı o kadar küçük parçalara ayırmazsanız kahvenizi içerken ağzınıza sakız parçaları gelecektir. Her ikisini de isteyenler vardır. Bazıları ağzına sakız parçaları gelmesini istemezken bazıları da bundan çok büyük bir keyif almaktadır. Burada zevkler ve renkler durumu söz konusudur. Ancak her ne şekilde olursa olsun sanırım sakızlı Türk Kahvesi sevmeyen yoktur.
 
Sakız hazır hale getirildikten sonra kahve pişirme yöntemi aslında geleneksel Türk kahvesi pişirme ile aynıdır. Sadece kahveniz pişerken sakız da ilave etmeniz gerekiyor bu kadar. Yine ne kadar sakız katacağınız sizin damak tadınıza bağlı bir durum. Ancak çok katmanızı tavsiye etmiyorum. Aksi halde Sakızlı Kahve değil kahveli sakız içmiş olursunuz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder